Tak Nie, dziękuję
+1 6466641934

Polityka prywatności

Ostatnia aktualizacja 202 listopada.

77 Diamonds ograniczone (zarejestrowany numer 05142579) (" US ", " Nasz ", " my ", " ", " 77d ") Są zaangażowani w ochronę i poszanowanie prywatności.

Niniejsza Polityka prywatności (polityka " ) określa typy danych osobowych zbieramy i używać podczas uzyskiwania dostępu i odwiedzasz www.77diamonds.com (strona" ") i jak możemy korzystać z tych informacji.

1. Wstęp

Ta polityka obejmuje naszą kolekcję, przetwarzanie i korzystanie z danych osobowych podczas korzystania z jednej z naszej strony internetowej.

Gdy dostarczasz nam wszelkie dane osobowe, posiadamy zobowiązania prawne wobec ciebie na drodze używamy tych danych. Aby łatwo czytać, podzieliliśmy tę zasadę na kilka sekcji:

Ważne jest, aby przeczytać tę politykę wraz z innym zawiadomienia o prywatności lub uczciwych powiadomień o przetwarzaniu, które możemy zapewnić na stronie internetowej w czasie lub w tym czasie, które zbieramy lub przetwarzamy dane osobowe o Tobie (na przykład, uczciwe zaofery, które możemy wyświetlić W czasie, gdy zarejestrowałeś się, aby otrzymać od nas aktualizacje e-mail), abyś był w pełni świadomy tego, jak i dlaczego używamy tych danych.

Niniejsza Polityka stanowi uzupełnienie innych informacji, w tym Regulaminu oraz naszej Polityki plików cookie i nie ma na celu ich zastępowania.

Odwiedzając lub w inny sposób korzystając z naszej strony internetowej, zgadzasz się na praktyki określone w tej polityce. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie zgadzasz się na warunki tej polityki, przestań używać tej witryny.

Zastrzegamy sobie prawo do zmiany lub zmiany tej polityki w dowolnym momencie, aby odzwierciedlić zmiany w naszej działalności lub zmiany w prawie. Jeżeli zmiany te są znaczące, staramy się pozwolić użytkownikom witryn znanych. Jednakże jest jednak Twoim obowiązkiem sprawdzenia tej polityki przed każdym użyciem witryny - dla ułatwienia odniesienia W górnej części tej polityki wskazuje datę, w której został ostatnio zaktualizowany.

Należy pamiętać, że nasza strona internetowa nie jest skierowana na dzieci poniżej 13 roku życia (każda "dziecko" razem "dziecięce") i nie bawimy świadomie zbieramy dane osobowe o dzieciach. Jeśli uważasz, że zebraliśmy dane osobowe o swoim dziecku, możesz skontaktować się z nami na [email protected] i poprosić, że przestajemy przetwarzania informacji o swoim dziecku.

2. Jakie są dane osobowe i co zbieramy?


Dane osobowe lub dane osobowe, oznacza wszelkie informacje o jednostce, z której można zidentyfikować tę osobę. Nie obejmuje danych, w których tożsamość została usunięta (dane anonimowe). Zbieramy tylko te dane osobowe, których potrzebujemy, aby zapewnić usługi.

Możemy zbierać, używać, przechowywać i przenieść różne rodzaje danych osobowych o Ciebie, które zgrupowaliśmy, następuje:

Data kontaktu Zawiera imię, nazwisko i adres e-mail.
Inne dane identyfikacyjne zawiera nazwę użytkownika.
Data transakcji Obejmuje szczegóły dotyczące płatności do iz Ciebie oraz innych szczegółów zakupionych produktów, które kupiłeś od nas (w tym szczegóły dotyczące każdej dokonanej płatności).
Dane techniczne Obejmuje adres protokołu internetowego (IP), dane logowania, typ przeglądarki i wersję, ustawienie strefy czasowej i lokalizacji, typów i wersji wtyczek przeglądarki, system operacyjny i platformę oraz inną technologią na urządzeniach, do których można uzyskać dostęp do tej witryny.
Dane połączenia (zebrane przez Google Analytics) Obejmuje typ używanego urządzenia (urządzenie), unikalny identyfikator urządzenia (na przykład numer IMEI urządzenia, adres MAC interfejsu sieci bezprzewodowej urządzenia lub numer telefonu komórkowego używanego przez urządzenie), informacje o sieci, telefon komórkowy System operacyjny, typ ekranu i rozdzielczość, typ używanej przeglądarki internetowej, ustawienie strefy czasowej.
Dane lokalizacji Obejmuje szczegóły korzystania z naszego serwisu, w tym, ale nie ograniczające się do danych ruchu, statystyki treści przesyłanych, pobranych i oglądanych. Możemy korzystać z danych lokalnych wysyłanych z urządzeń. Możesz wyłączyć tę funkcję w dowolnym momencie, wyłączając ustawienia Usługi lokalizacji dla aplikacji mobilnej na urządzeniu. Jeśli korzystasz z tych usług lokalnych, wyrażasz zgodę na nas, a nasze licencjobiorcy transmisji, gromadzenie, konserwacji, przetwarzania i korzystania z danych lokalizacji i zapytania w celu zapewnienia i poprawy produktów i usług na miejscu. Możemy również korzystać z innych technologii (np. Strefa czasowa i adres IP), aby określić informacje dotyczące bieżącej lokalizacji. Niektóre z naszych usług obsługujących lokalizację wymagają danych osobowych dla funkcji do pracy.
Dane dotyczące użytkowania Obejmuje informacje o korzystaniu z naszej usługi, w tym pełnych jednolitych lokatorów zasobów (URL) Clickstream do, przez i z naszej strony internetowej (w tym daty i godziny); elementy, które szukałeś lub słowa, których szukałeś; Czasy odpowiedzi na stronę; Pobierz błędy; Długość wizyt; Informacje o interakcji (takie jak przewijanie, kliknięcia i myszy).
Dane komunikacyjne. Obejmuje e-maile, notatkę rozmów, nagranych rozmów telefonicznych i zapisów czatów online.

Zbieramy również, używamy i udostępniamy zagregowane dane, takie jak dane statystyczne lub demograficzne w dowolnym celu. Agregowane dane mogą pochodzić z danych osobowych, ale nie są uważane za dane osobowe zgodnie z prawem, ponieważ te dane mają nie bezpośrednio lub pośrednio ujawniają swoją tożsamość. Na przykład możemy agregować dane użytkowania, aby obliczyć odsetek użytkowników dostępu do określonej funkcji witryny. Jednakże, jeśli łączymy lub podłąmy zagregowane dane za pomocą danych osobowych, aby mogła bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować, traktujemy połączone dane jako dane osobowe, które zostaną wykorzystane zgodnie z niniejszą informacją o prywatności.

Dane zbieramy od Ciebie, gdy korzystasz z witryny
Dobrowolny dostarczenie danych

Kiedy dobrowolnie dostarczasz nam dane osobowe, na przykład, gdzie jesteś; Użyj strony internetowej do przesyłania lub wysyłania danych osobowych (umieszczając zamówienie na biżuterię diamentową, korzystając z naszej usługi czatu na żywo, aby zadawać nam pytania dotyczące naszych produktów diamentowych, rejestrując się do naszego newslettera, publikując komentarz na naszym blogu '77 w świecie ", biorąc Część w ankiecie online, wchodząc do konkursów lub podobnych działań, w których zgłaszasz wolontariusze o sobie); Skontaktuj się z nami pocztą, telefon, e-mail lub SMS; Zgłoś problem z witryną; Możemy zbierać, przechowywać i korzystać z danych osobowych, które ujawniasz nam.

Zautomatyzowana kolekcja danych

Możemy również zbierać informacje o Tobie, gdy odwiedzasz stronę internetową poprzez wykorzystanie technologii, takich jak pliki cookie. Poniżej znajdują się przykłady informacji, które możemy zebrać:

  1. Informacje o urządzeniu, przeglądarce lub systemie operacyjnym;
  2. Twój adres IP;
  3. Informacje o linkach, które klikasz i stronami wyświetlysz na naszej stronie internetowej
  4. Długość wizyt na niektórych stronach;
  5. tematy oglądane lub szukali;
  6. Czasy odpowiedzi na stronę;
  7. Zapisy błędów pobierania i / lub uszkodzone linki;
  8. Informacje o interakcji strony (takie jak szczegóły przewijania, kliknięć i myszy);
  9. metody używane do przeglądania strony; oraz
  10. Pełny jednolity lokalizatorzy zasobów (URL) Clickstream do, przez i z tej witryny (w tym daty i godziny).

Używamy danych opisanych powyżej z kilku różnych powodów. Po pierwsze, używamy go, aby zapewnić prawidłowe działanie strony i że jesteś w stanie otrzymać pełną korzyść z nich. Po drugie, używamy danych do monitorowania ruchu internetowego i uczestnictwa publiczności na stronie internetowej. Podejmujemy oba te działania, ponieważ mamy uzasadniony interes.

Zasoby zewnętrzne

Skorzystamy również z usług stron trzecich, które pomogą nam zbierać różne dane o Tobie i sposób, w jaki korzystasz z witryny, aby umożliwić nam lepiej zrozumieć swoje zainteresowania - oba, abyśmy mogli obsługiwać treści, że myślimy, że będziemy zainteresowania Ciebie, a więc możemy zapewnić, że pojawi się reklamy dostarczane przez osoby trzecie, które są bardziej narażone na zainteresowanie Ciebie.

Gdzie korzystamy z plików cookie, aby dostarczyć tego rodzaju usługi, dostawa tych plików cookie będzie podlegała twojej zgody, a otrzymasz możliwość odmowy tych plików cookie przed nimi dostarczane do komputera. Możesz także usunąć pliki cookie z komputera w dowolnym momencie.

Szczegółowe informacje na temat plików cookie, których używamy na stronie internetowej, co robią te pliki cookie oraz polityki prywatności osób trzecich, które je zapewniają (w stosownych przypadkach), proszę zobaczyć naszą politykę plików cookie.

Należy pamiętać, że podczas gdy musisz wyrażać zgodę na określone indywidualne pliki cookie, o ile nie określono specjalnie w naszej polityce cookie, polegamy na naszych uzasadnionych interesach, ponieważ nasz warunek przetwarzania danych osobowych na podstawie określonych w tej sekcji (konkretnie Że mamy uzasadniony interes w optymalizacji treści witryny i zapewnienie, że podawane jest z odpowiednimi komunikatami komercyjnymi, ile ich używasz).

3. Jak i dlaczego używamy / udostępniamy Twoje informacje


Wyruszyliśmy poniżej, w formacie tabeli, opis wszystkich sposobów, które planujemy korzystać z danych osobowych, a które z zasad prawnych polegamy na to, aby to zrobić. Zidentyfikowaliśmy również, jakie są nasze uzasadnione interesy, w stosownych przypadkach.

Cel / aktywność Rodzaj danych. Legalna podstawa do przetwarzania
Aby zarejestrować cię jako nowy użytkownik i utrzymać swoje konto
  1. Kontakt
  2. Inny identyfikator
Wydajność umowy z tobą
Aby przetworzyć i dostarczyć zamówienie, w tym:
  1. Zarządzaj informacjami dotyczącymi płatności, opłat i opłat
  2. Zbierać i odzyskać należne nam pieniądze.
  1. Kontakt
  2. Transakcja
  3. Komunikacja
  1. Wydajność umowy z tobą
  2. Konieczne dla naszych uzasadnionych interesów (w celu odzyskania długów z powodu nas)
Aby zarządzać naszymi relacjami z Tobą, co może zawierać powiadomienie o zmianach na temat naszych warunków pracy lub odpowiednich aktualizacji
  1. Kontakt
  2. Inny identyfikator
  3. Komunikacja
  1. Wydajność umowy z tobą
  2. Konieczne dla naszych uzasadnionych interesów (w celu zaktualizowania naszych rekordów i studiowanie, jak użytkownicy korzystają z naszych produktów)
Aby administrować i chronić naszą firmę i tę stronę internetową (w tym rozwiązywanie problemów, analizę danych, testowanie, konserwację systemu, wsparcie, raportowanie i hosting danych)
  1. Tożsamość
  2. Kontakt
  3. Techniczny
  4. Połączenie
  1. Niezbędne dla naszych uzasadnionych interesów (do prowadzenia działalności gospodarczej, świadczenie usług administracji i usług informatycznych, bezpieczeństwo sieci, zapobieganie oszustwom oraz w kontekście reorganizacji biznesowej lub ćwiczenia restrukturyzacji grupy)
Aby dostarczyć odpowiednią treść stron internetowych i wiadomości marketingowych
  1. Kontakt
  2. Inny identyfikator
  3. Stosowanie
  4. Komunikacja
  5. Techniczny
Konieczne dla naszych uzasadnionych interesów (do nauki, w jaki sposób klienci korzystają z naszych produktów, aby je rozwijać, rozwijać naszą firmę i poinformować naszą strategię marketingową)
Aby korzystać z analityki danych, aby ulepszyć naszą stronę internetową, produkty / usługi, marketing, relacje z klientami i doświadczeniami
  1. Techniczny
  2. Stosowanie
  3. Lokalizacja
  4. Połączenie
Niezbędne do naszych uzasadnionych interesów (określenie rodzajów klientów dla naszych produktów, aby nasza strona internetowa była aktualizowana i istotna, aby rozwijać naszą działalność i poinformować o naszej strategii marketingowej)
Udostępnianie informacji

W zależności od tego, jak i dlaczego podajesz nam swoje dane osobowe, możemy udostępniać go w następujący sposób:

  1. Możemy udostępniać swoje dane osobowe dowolnym członkiem naszej grupy Spółki, co oznacza nasze spółki zależne, naszej ostatecznej spółki gospodarczej i jej spółek zależnych, zgodnie z definicją w sekcji 1159 ustawy z firmami w Wielkiej Brytanii 2006;
  2. z wybranymi stronami trzecimi, którym zlecamy dostarczanie różnego rodzaju usług i/lub rozwiązań dotyczących funkcjonalności Strony, na przykład w przypadku, gdy wtyczki stron trzecich zapewniają funkcje, takie jak tablice ogłoszeń lub usługi hostingu obrazów (patrz “Usługodawcy" poniżej); oraz
  3. Z analitykami i dostawcami wyszukiwarek, którzy pomagają nam w poprawie i optymalizacji tej strony, jak opisano powyżej.

Nie udostępnimy Twoich informacji z osobami trzecimi, aby ta strona trzecia mogłaby zapewnić Państwu komunikacji bezpośredniej marketingu, chyba że odnosi się do konkretnej działalności, którą podejmujemy się z osobą trzecią (np. Konkurs, w którym strona trzecia zapewnia nagrodę ) I podałeś zgodę na to wykorzystanie. Taka działalność może mieć własne warunki dotyczące sposobu, w jaki informacje mogą być używane, które zostaną powiadomieni w odpowiednim czasie.

Możemy również ujawnić swoje dane osobowe stronom trzecim w następujących wydarzeniach:

  1. Gdybyśmy sprzedali lub kupili jakieś działalność lub aktywa, w którym to przypadku możemy ujawnić swoje dane osobowe do potencjalnego sprzedawcy lub nabywcy takiej firmy lub aktywów w ramach tej sprzedaży;
  2. Jeśli 77d lub zasadniczo wszystkie jego aktywa zostaną nabyte przez stronę trzecią, w którym to przypadku dane osobowe posiadane przez nas o naszych klientach będą jednym z przeniesionych aktywów;
  3. Jeśli jesteśmy w obowiązku ujawnienia lub udostępniania danych osobowych, aby spełnić wszelkie zobowiązania prawne, lub jeśli zostaniemy poproszeni o podanie danych o zgodnym z prawem uprawnieniu w celu pomocy w badaniu przestępczości lub zaburzeń; i / lub.
  4. w celu egzekwowania lub zastosowania "Warunków korzystania z lub Warunków Witryny; lub chronić prawa, nieruchomość lub bezpieczeństwo naszej firmy, naszych klientów lub innych. Obejmuje to wymianę informacji z innymi firmami i organizacjami do celów ochrony nadzajemnic i zmniejszenia ryzyka kredytowego.
Usługodawcy

Nasi usługodawcy zapewniają nam wiele usług administracyjnych, statystycznych i technicznych. Będziemy dostarczać usługodawcy z minimalną ilością danych osobowych, których potrzebują, aby spełnić prosimy o usługi, a my określimy, że chronią te informacje i nie używają go w żadnym innym celu. Poważnie bierzemy te relacje i zobowiązujemy wszystkie nasze procesory danych do podpisania umów z nami, które wyraźnie określają swoje zaangażowanie w poszanowanie praw indywidualnych, a ich zobowiązania do pomocy nam pomagają Ci wykonać swoje prawa jako przedmiot danych. Poniżej znajduje się lista naszych głównych dostawców usług w dniu tej polityki. Podlegają zmianie:

  1. World Pay Merchant (procesor karty kredytowej)
  2. Zarezerwuj slot.
  3. Ometria.
  4. MailChimp.
  5. Thechatshop.
  6. Endesk.
Linki do stron trzecich

Tam, gdzie zapewniamy linki do stron internetowych osób trzecich, które nie są powiązane z www.77diamonds.com Takie witryny są poza naszą kontrolą i nie są objęte niniejszą polityką. Jeśli masz dostęp do witryn osób trzecich za pomocą podanych linków, operatorzy tych witryn mogą zbierać informacje od Ciebie, które mogą być używane przez nich zgodnie z własnymi politykami prywatności. Sprawdź te zasady przed przesłaniem danych osobowych na te strony internetowe.

4. Za jak długo przechowujemy informacje?


W zależności od tego, jak i dlaczego podajesz nam swoje dane osobowe, możemy udostępniać i przechowywać go w następujący sposób:

Podczas zakupu towarów z naszej strony będziemy prowadzić rejestry tej transakcji, aby zapewnić, że jesteśmy w stanie prawidłowo uwzględnić biznes, który zrobiliśmy i zapewnić, że jesteśmy w stanie odnieść się do tych rekordów, jeśli kiedykolwiek skontaktujesz się z nami W przyszłości o swoim przedmiocie. Ze względu na charakter towarów, które sprzedajemy, a gwarancje jakości, które podawymy w odniesieniu do nich, możesz oczekiwać, że utrzymywanie tych rekordów do siedmiu lat.

Gdzie zarejestrujesz się, aby otrzymać marketing e-mail od nas zachowywać swój adres e-mail w pliku, dopóki nie otrzymasz od nas wiadomości e-mail.

W pewnych okolicznościach możesz poprosić nas o usunięcie Twoich danych: zobacz 'Twoje prawa' poniżej, aby uzyskać więcej informacji.

W niektórych okolicznościach możemy anonimowi swoje dane osobowe (tak, że nie może być już związane z Tobą) w celach badawczych lub statystycznych, w którym to przypadku możemy używać tych informacji nieokreślonych bez dalszego powiadomienia.

5. Bezpieczeństwo


77D bardzo poważnie podejmuje ochronę informacji. Używamy szyfrowania (SSL), aby chronić swoje dane osobowe w razie potrzeby, a wszystkie dostarczone nam informacje są przechowywane na bezpiecznych serwerach, gdy go otrzymujemy.

77d może przechowywać dane osobowe na bezpiecznych serwerach na naszej pomieszczeniach lub w bezpiecznych centrach danych osób trzecich.

Wiele z naszych zewnętrznych osób trzecich opiera się poza Wielką Brytanią, więc ich przetwarzanie danych osobowych będzie obejmować transfer danych poza Wielką Brytanią.

Za każdym razem, gdy przenosimy swoje dane osobowe z Wielkiej Brytanii, zapewniamy podobny stopień ochrony, zapewniamy go, zapewniając przynajmniej jeden z następujących zabezpieczeń

  1. Przeniesiemy tylko dane osobowe do krajów, które zostały uznane za zapewnienie odpowiedniego poziomu ochrony danych osobowych.
  2. Jeżeli korzystamy z niektórych dostawców usług, możemy użyć konkretnych umów zatwierdzonych do stosowania w Wielkiej Brytanii, które dają dane osobowe, ta sama ochrona w Wielkiej Brytanii.

Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji na temat mechanizmu, przez które przesyłane są Twoje dane osobowe, skontaktuj się z [email protected]

Jeśli kiedykolwiek ci damy (lub gdzie wybrałeś) hasło, które umożliwia dostęp do niektórych części tej witryny, jesteś odpowiedzialny za utrzymanie tego hasła poufne. Poprosimy, abyś nie podzielić się hasłem z nikim.

6. Twoje prawa


Jako podmiot danych masz wiele uprawnień w odniesieniu do danych osobowych. Poniżej opisaliśmy różne prawa, które masz, a także jak je ćwiczyć.

Prawo dostępu

Możesz w dowolnym momencie, zażądać dostępu do danych osobowych, które posiadamy, która dotyczy Ciebie (mogłaby usłyszeć o tym prawym opisywaniu jako " żądanie dostępu do obiektu ").

Należy pamiętać, że to prawe uprawnienia do otrzymywania kopii danych osobowych, które posiadamy o Tobie, aby umożliwić Ci sprawdzenie, czy jest prawidłowo i upewnić się, że przetwarzamy te dane osobowe zgodnie z prawem zgodnie z prawem. Nie jest to właściwe, które pozwala zażądać danych osobowych na temat innych osób lub prawa do żądania określonych dokumentów, które nie odnoszą się do Twoich danych osobowych.

Aby skorzystać z tego prawa w dowolnym momencie, napisz do nas, korzystając z danych kontaktowych podanych tutaj i informując nas, że składasz wniosek jako osoba, której dane dotyczą. Nie musisz wypełniać specjalnego formularza, aby złożyć tego rodzaju wniosek.

Twoje prawo do rektyfikacji i usuwania

Możesz w dowolnym momencie, poprosić, że poprawiamy dane osobowe, które posiadamy o Ciebie, co wierzysz, jest niepoprawny lub niedokładny. Możesz także poprosić nas o usunięcie danych osobowych, jeśli nie wierzysz, że musimy kontynuować zachowanie go (mógłbyś usłyszeć o tym prawym opisanym jako "prawo do zapomnienia").

Należy pamiętać, że możemy poprosić o zweryfikowanie żadnych nowych danych, które nam zapewniasz, i mogą podjąć własne kroki, aby sprawdzić, czy nowe dane, które nam dostarczałeś, ma rację. Ponadto nie zawsze jesteśmy zobowiązani do usuwania danych osobowych, gdy zostaniesz poproszony o to; Jeśli z jakiegokolwiek powodu uważamy, że mamy dobry powód prawny, aby kontynuować przetwarzanie danych osobowych, które prosimy, abyśmy wymazać, powiedzmy ci, co ten powód jest wtedy reagujemy na Twoją prośbę.

Aby skorzystać z tego prawa w dowolnym momencie, napisz do nas, korzystając z danych kontaktowych podanych tutaj i informując nas, że składasz wniosek o sprostowanie lub usunięte swoich danych osobowych oraz wskazując, na jakiej podstawie występujesz z takim wnioskiem. Jeśli chcesz, abyśmy zastąpili niedokładne dane nowymi danymi, powinieneś nam podać nowe dane. Nie musisz wypełniać specjalnego formularza, aby dokonać tego rodzaju wniosek.

Twoje prawo do ograniczenia przetwarzania

Gdy przetwarzamy Twoje dane osobowe na podstawie uzasadnionego interesu (patrz rozdział niniejszej Polityki, który wyjaśnia w jaki sposób i dlaczego wykorzystujemy Twoje dane) masz prawo zwrócić się do nas z wnioskiem o zaprzestanie przetwarzania ich w ten sposób, jeśli uważasz, że nasze dalsze działania mają wpływ na Twoje podstawowe prawa i wolności lub jeśli uważasz, że przesłanka uzasadnionego interesu nie znajduje zastosowania.

77d może przetworzyć swoje dane na podstawie uzasadnionego interesu w następujący sposób:

  1. Zoptymalizuj zawartość witryny;
  2. śledzić, które produkty i usługi są popularne;
  3. Aby monitorować bezpieczeństwo naszej strony internetowej;
  4. Zapobieganie i wykrywanie oszustwa;
  5. Aby wysłać wiadomości związane z usługami, np. Jeśli nasza usługa zostanie tymczasowo zawieszona na konserwację, możemy wysłać Ci powiadomienie;
  6. powiadomić Cię o poprawkach do tej polityki prywatności;
  7. Jeśli istnieje zobowiązanie umowne do zapewnienia korespondenta do danych osobowych

Możesz także poprosić nas o przestanie przetworzyć danych osobowych (a), jeśli kwestionujesz dokładność tych danych osobowych i chcesz, abyśmy zweryfikowali dokładność tego danych; (b) W przypadku gdy ustalono, że nasze wykorzystanie danych jest bezprawne, ale nie chcesz, abyśmy je usunąć; (C) gdzie nie musimy już przetwarzać swoich danych osobowych (i w przeciwnym razie nie będziemy go pozbyć), ale życzysz nam kontynuować przechowywanie go w celu umożliwienia ustanowienia, ćwiczeń lub bronić roszczeń prawnych.

Należy pamiętać, że jeśli z jakiegokolwiek powodu uważamy, że mamy dobry powód prawny, aby kontynuować przetwarzanie danych osobowych, które prosimy o przestać przetwarzanie, powiemy Ci, co to jest, albo w momencie najpierw odpowiemy na Twoją prośbę lub po Mieliśmy możliwość rozważenia i zbadania go.

Aby skorzystać z tego prawa w dowolnym momencie, napisz do nas, korzystając z danych kontaktowych podanych tutaj i informując nas, że składasz wniosek o zaprzestanie przetwarzania określonego rodzaju Twoich danych osobowych ze wskazaniem, który z powyższych warunków ma zastosowanie w przypadku Twojego wniosku. Nie musisz wypełniać specjalnego formularza, aby złożyć tego rodzaju wniosek.

Twoje prawo do przenośności

Gdzie chcesz przenieść pewne dane osobowe, które posiadamy o tobie, co jest przetwarzane przez zautomatyzowane środki, do osoby trzeciej możesz napisać do nas i poprosić nas o podanie go w powszechnie używanym formacie odczytu maszynowym.

Ze względu na rodzaj pracy, którą wykonujemy, a systemy, których używamy, nie przewidujemy tego prawa, że ​​jest szczególnie istotne dla większości osób, z którymi interakcja. Jeśli jednak chcesz przenieść swoje dane z nas do osoby trzeciej, cieszymy się, że rozważamy takie prośby.

Twoje prawo do przestrzegania komunikacji

Gdzie wysyłamy Ci komunikaty e-mail marketingu (lub inne regulowane wiadomości elektroniczne), masz prawo do rezygnacji w dowolnym momencie. Możesz to zrobić za pomocą linku "Unubscrible", który pojawia się w stopce każdej komunikacji (lub równoważny mechanizm w tych komunikacji).

Alternatywnie, jeśli z jakiegokolwiek powodu nie można korzystać z tych linków, lub jeśli wolisz się z nami skontaktować bezpośrednio - możesz anulować subskrypcję, pisząc do nas na [email protected] i mówiąc nam, które komunikacyjne chciałbyś, abyśmy przestali cię wysłać .

Twoje prawo do sprzeciwu do zautomatyzowanego podejmowania decyzji i profilowania

Masz prawo być informowany o istnieniu dowolnej zautomatyzowanej podejmowania decyzji i profilowania danych osobowych, oraz w stosownych przypadkach, otrzymywać znaczące informacje na temat zaangażowanej logiki, a także znaczenie i przewidywane konsekwencje takiego przetwarzania, które wpływają ty.

Ćwiczenie praw

Kiedy piszesz do nas, dokonując prośby o wykonywanie swoich praw, jesteśmy uprawnieni do prościa, aby udowodnić, że jesteś tym, kim mówisz, że jesteś. Możemy poprosić o podanie kopii odpowiednich dokumentów identyfikacyjnych, aby pomóc nam zweryfikować swoją tożsamość.

Pomoże nam nam przetworzyć Twoją prośbę, jeśli wyraźnie stwierdzasz, że pragniesz ćwiczyć i, w stosownych przypadkach, dlaczego go ćwiczysz. Craszsza i bardziej konkretna, którą możesz być, tym szybciej, możemy poradzić sobie z Twoją prośbą. Jeśli nie dostarczasz nam wystarczających informacji, możemy opóźnić działanie Twojej prośby, dopóki nie dostałeś nam dodatkowych informacji (i gdzie tak jest, powiemy Ci).

Nie wymaga zwykle żadna opłata

Nie będziesz musiał zapłacić opłaty za dostęp do danych osobowych (lub wykonywać którykolwiek z innych praw).

Limit czasu na odpowiedź

Staramy się odpowiedzieć na wszystkie uzasadnione prośby w ciągu jednego miesiąca. Czasami może potrwać nas dłużej niż miesiąc, jeśli Twoja prośba jest szczególnie skomplikowana lub dokonałeś wielu żądań. W takim przypadku powiadomimy Cię i informujemy o aktualizacji.

Masz prawo złożyć skargę w dowolnym momencie do biura komisarza informacyjnego (ICO), brytyjskiego organu nadzorczego w kwestiach ochrony danych (www.ico.org.uk).

Jednak docenilibyśmy możliwość przedyskutowania tego z tobą najpierw.

7. Dane kontaktowe


Jeśli masz jakieś pytania dotyczące tej polityki, jeśli chcesz wykonać dowolne z swoich praw określonych powyżej lub jeśli uważasz, że polityka nie była przestrzegana, skontaktuj się z nami:

77 Diamonds Ltd
2nd floor
3 Hanover Square
London, W1S 1HD
United Kingdom

Alternatywnie możesz wysłać nam wiadomość e-mail w [email protected]

8. Informacje o naszym użyciu plików cookie


a. Nasza strona internetowa korzysta z plików cookie, aby odróżnić Cię od innych użytkowników naszej strony internetowej. Pomaga nam zapewnić Ci dobre doświadczenia podczas przeglądania naszej strony internetowej, a także pozwala nam ulepszyć naszą stronę internetową. Kontynuując przeglądanie naszej strony internetowej, zgadzasz się na korzystanie z plików cookie.

Możesz ustawić przeglądarkę, aby odmówić wszystkich lub niektórych plików cookie przeglądarki lub powiadomić Cię podczas ustawiania stron internetowych lub dostęp do plików cookie. Jeśli wyłączysz lub odmówisz plików cookie, pamiętaj, że możesz zmierzyć się z pogorszeniem doświadczenia użytkownika.

Więcej informacji na temat korzystania z plików cookie znajdziesz naszą politykę cookies na naszej stronie internetowej.

b. Cookie to mały plik liter i cyfr, które przechowujemy w przeglądarce lub dysku twardym urządzenia, jeśli się zgadzasz. Pliki cookie zawierają informacje, które są przenoszone na dysk twardy urządzenia.

c. Używamy następujących plików cookie:

c. 1. ściśle niezbędne pliki cookie . Są to pliki cookie wymagane do obsługi naszej strony internetowej. Obejmują one na przykład pliki cookie, które umożliwiają zalogowanie się do bezpiecznych obszarów naszej strony internetowej, korzystając z koszyka lub korzystania z usług e-bilingowych.

c. 2. Cookies analityczne / wydajności . Pozwalają nam rozpoznać i policzyć liczbę odwiedzających i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po naszej stronie internetowej, gdy go używają. Pomaga to poprawić sposób, w jaki nasza strona internetowa działa na przykład, zapewniając, że użytkownicy znajdują to, czego szukają łatwo.

c. 3. Cookies funkcjonalności . Służą one do rozpoznawania Cię podczas powrotu do naszej strony internetowej. Umożliwia to personalizację naszej treści dla Ciebie, pozdrawiam Cię według nazwiska i zapamiętania preferencji (na przykład do wyboru języka lub regionu).

c. 4. Kierowanie plików cookie . Te pliki cookie rejestrują swoją wizytę na naszej stronie internetowej, odwiedzane strony i podążały linki. Wykorzystamy te informacje, aby nasza strona internetowa i reklama była wyświetlana na nią bardziej istotnych dla Twoich zainteresowań. Możemy również podzielić się tym informacjami ze stronami trzecimi w tym celu.

d. Więcej informacji na temat poszczególnych plików cookie można znaleźć i celów, dla których używamy ich w poniższej tabeli:

Ściśle niezbędne pliki cookie
Nazwa cookie. Cel zbieranych plików cookie i informacji Czas trwania plików cookie.
ASP.NET_SessionId Cookie, że ASP.NET używa do przechowywania unikalnego identyfikatora dla każdej sesji użytkownika Sesja
amazon-pay-abtesting-new-widgets Używane do sprawdzania z Amazon Payment Sesja
Cookies analityczne / wydajności
Nazwa cookie. Cel zbieranych plików cookie i informacji Czas trwania plików cookie.
ometria Używany przez Ometria do śledzenia wykorzystania witryny 1 rok
sc.ASP.NET_SESSIONID Używany przez wtyczkę SessionCam do zbierania i śledzenia interakcji użytkownika Sesja
sc.Status Używany przez wtyczkę SessionCam do zbierania i śledzenia interakcji użytkownika Sesja
__utma Używane do odróżnienia użytkowników i sesji. Cookie jest tworzone, gdy biblioteka JavaScript wykonuje i nie istnieje istniejące pliki cookie __utma. Cookie jest aktualizowane za każdym razem, gdy dane czasowe są wysyłane do Google Analytics. 2 lata
__utmc Używane przez Google Analytics. Ustaw na interoperacyjność z URCHIN.JS. Historycznie to plik cookie działa w połączeniu z plikiem __UTMB, aby ustalić, czy użytkownik był w nowej sesji / wizycie. Sesja
__utmz Przechowuje źródło ruchu lub kampanii, która wyjaśnia, w jaki sposób użytkownik dotarł do naszej witryny. Plik cookie jest tworzony, gdy biblioteka JavaScript wykonuje i jest aktualizowana za każdym razem, gdy dane czasowe są wysyłane do Google Analytics. 6 miesięcy
_dc_gtm_UA- Używany przez Google Analytics o szybkość żądania przepustnicy. 1 minuta
_ga Używany przez Google Analytics do odróżnienia użytkowników. 2 lata
_gali Używane przez Google Analytics, aby określić, które linki na kliknięciu strony. 30 minut
_gid Używany przez Google Analytics do odróżnienia użytkowników. 1 dzień
_uetsid Ten plik cookie jest usługa analityki, która łączy dane z sieci reklamowej BING z działaniami wykonanymi na stronie internetowej. BING ADS Universal Event Tracking Tracking Cookie (UET). 2 lata
ai_user Używane przez oprogramowanie Microsoft Application Insights, które gromadzi statyczne informacje o użytkowaniu i telemetrii. Jest to unikalny identyfikator użytkownika Cookie umożliwiające liczenie liczby użytkowników dostępu do aplikacji w czasie. 1 rok
optimizelyBuckets Służy do świadczenia struktury testowania A / B. Zapisy, które odwiedzający widział dla każdego eksperymentu. Pozwala nam to zapewnić spójne doświadczenie na kolejnych obciążeniach stron. 10 lat
optimizelySegments Służy do świadczenia struktury testowania A / B. Utrzymuje segmenty gości: przeglądarka, kampania, mobilny, typ źródła i wszelkie niestandardowe wymiary, które możesz skonfigurować 10 lat
__lc.visitor_id. Używany przez usługę czatu, aby śledzić wizyty dokonane przez tego samego użytkownika do sieci. 3 lata
Funkcjonalność Cookies.
Nazwa cookie. Cel zbieranych plików cookie i informacji Czas trwania plików cookie.
77dyId Używane przez naszą stronę internetową używa do przechowywania preferencji użytkownika 30 dni
autoinvite_callback. Cookie potrzebne do rozpoznania komputera, gdy użytkownik odwiedza stronę internetową, aby zapewnić wsparcie przez czat Sesja
lc_invitation_opened. Cookie do kontrolowania usługi czatu online. Sesja
lc_window_state. Cookie do kontrolowania usługi czatu online. Sesja
__zlcmid Sklepy Zopim Live Chat ID identyfikuje urządzenie podczas wizyt. 1 rok
trustedsite_session Używany przez McAfee Bezpieczny, aby monitorować naszą stronę internetową Sesja

mi. Należy pamiętać, że osoby trzecie (w tym na przykład sieci reklamowe i dostawcy usług zewnętrznych, takich jak usługi analizy ruchu internetowego), mogą również używać plików cookie, nad którymi nie mamy żadnej kontroli. Ci pliki cookie prawdopodobnie będą ciasteczkami analitycznymi / wydajnością lub ukierunkowane pliki cookie.

f. Możesz zablokować pliki cookie, korzystając z ustawień w Twojej przeglądarce, które pozwalają zablokować wszystkie lub niektóre pliki cookie. Ewentualnie możesz odwiedzić stronę www.allaboutcookies.org, która zawiera ogólne informacje o plikach cookie i sposobie zarządzania plikami cookie na komputerze. Pamiętaj, że jeśli używasz ustawień przeglądarki, aby zablokować wszystkie pliki cookie (w tym niezbędne pliki cookie ) możesz nie mieć dostępu do całości lub części naszej witryny.

Ta strona używa plików cookie: Kontynuując przeglądanie tej strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie. Dowiedz się więcej tutaj